GZ最近有什么活动

25959条/页,3页

1 2 3
您是第4501位读者

201 同想学舞2009/6/12 0:51:00

此楼走向异常喷饭~

既然都係广州咁就用白话喇~

啱啱高考完,漫长假期惊发霉,于是都十分想搵D嘢做...

想去学下街舞之类既,或者有无人有D咩好既兼职介绍吖?

反白Q:259341296?? 希望可以GD到同好 ~v~

202 垄断啊~2009/6/12 0:59:00

仲有阿何生啊,买少少嘢都要三催四请先到嘅,真系唔系几想帮衬佢咯

========

可惜广州家阵做J家周边既少之又少~

唔想上TB买就唯有去距度定,

话说距係咪係J-FRIENDS度定碟嘎?

203 = =2009/6/12 1:30:00

GZ最容易搵嘅兼职莫过于电话访问员了

204 2012009/6/12 1:55:00

GZ最容易搵嘅兼职莫过于电话访问员了

=======

于是想请问系咩来噶?

205 ==2009/6/12 9:01:00

GZER不叫GZ话叫白话的,每次听到这个词都好寒,虽然GD的都这样叫

206 2012009/6/12 9:03:00

GZER不叫GZ话叫白话的,每次听到这个词都好寒,虽然GD的都这样叫
=======
寒到你真係唔好意思,但我係广州由细到大都係咁讲,唔明有乜问题...

207 ==2009/6/12 9:10:00

嗯,系我无见识,未读大学之前未听过同学朋友咁讲,吾好意思我真系觉得寒,特别系有口音噶人话自己讲紧白话噶时候

208 WA2009/6/12 9:13:00

哪位知道哪儿有什么好玩的就都扔出来吧,免得放假回家继续宅

HK就表了,去得太多不想逛了

===============

出省旅游啊,睇下其他地方,增长下见闻,几好咖!

209 = =2009/6/12 9:19:00

原来GZ还是有盘的~一直都不多见。。

难得放假出来聚下吧~QQ474272863

对HJ实在无好感~

210 + +2009/6/12 9:20:00

我都5多觉身边有本地人称gz话为“白话”,不过成日纠缠住语言呢d野无意思吖,有咩好讨论嗟,真系5觉有咩好讲,根本就无咩咁大不了,呢,英文啊要考试果只兼出去见工5LAK得就好紧要喇,所以呢个话题作为本地人就stop啦

另外讲到HJ,我发现此人有系TB上帮衬其他家买碟架,而且系匿名,但个ID太好认喇,匿都无用

点解呢,5通有时人5到货要江湖救急?或者同其他家互相之间有关系?

211 ==2009/6/12 9:59:00

广州盘一枚飘过~

去上课先~

212 ==2009/6/12 10:15:00

其实上网买几好啊...又平d, 做咩要去比HJ当水鱼呢

.

.

.

213 = =2009/6/12 10:21:00

但系,我之前定既碟,系得HJ平D咋涡……

214 ==2009/6/12 10:23:00

平又点...拖你一头半个月然后话无咪仲烦....

我多数都上网找代购或者有团购的话跟团购

.

.

215 = =2009/6/12 10:38:00

知道HJ不好但却依旧帮衬他,还不是因为怕邮寄问题。哎,吃得咸鱼抵得渴。

216 = =2009/6/12 10:39:00

讲真啊,佢甘拖法,等gw有人出来抛都快过佢啊

顺便求一下,有无gz代沟写真啊,学年历之类的,可以面交的人?

tb的那个莫小姐可以面交不?

217 = =2009/6/12 10:58:00

= =2009-6-12 10:38:00

知道HJ不好但却依旧帮衬他,还不是因为怕邮寄问题。哎,吃得咸鱼抵得渴。

--------

广州大把卖家,

越富都好几个了

还要帮衬他。。。那只能说无语了

218 2009/6/12 11:10:00

帮衬开HJ,OK啦~

既然有大把好卖家就介绍下啦,我记得以前系里面转一圈,似乎(系似乎)报价最平的是HJ,而家就5知喇太耐无留意

至于网上条数计埋运费仲贵左dd,R头~

所以有咩好路数分享下啦

~

~

219 ==2009/6/12 11:12:00

碟的话,我觉得GD几个人HMV比较快,而且价钱和HJ没有什么分别

莫小姐可以面交的,不过要去上步面交

220 = =2009/6/12 11:18:00

去上步都好,今次买的写真集有几本,快递实在怕怕

221 2009/6/12 11:22:00

莫小姐可以面交的,不过要去上步面交

-------------------

呢个我想问下,如果想订写真的话,帮衬呢位大概要等几耐?仲有上步系咩嚟架?上下九?

222 ==2009/6/12 11:22:00

不过要等1个月以上,上次预订3本OS,但她只有1本有货,所以就无要到啦。

不过她几好人家,退钱好爽快

223 ==2009/6/12 11:24:00

上步在教师新村附近,黑山中要上,周记上2,3个站左右?!

224 = =2009/6/12 11:27:00

我有几个同担的,之前买学年历啊和杂志的,都是出货之后10天里面收到,可能某D杂志唔一样啦

223那个对了~~啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊 ls踩了223T_T

225 啊啊啊2009/6/12 11:30:00

我贪平系TB外地一家订左写真,成2个月都未有声气啊啊啊阴功

顺便问下,究竟使用支付宝之下点样面交呢?

226 223L2009/6/12 11:31:00

敢问223是什么数字让你如此在意?我无心家

227 223L2009/6/12 11:32:00

其实快可能是她有现货,我之前预订的OS,也等了1个月

228 = =2009/6/12 11:34:00

顺便问下,究竟使用支付宝之下点样面交呢

-------

你拿到手米返去确认咯,如果系直接付款的就咩都唔使做啦。。

223系k生日

229 仲有边几间?2009/6/12 11:37:00

广州大把卖家,

越富都好几个了

还要帮衬他。。。那只能说无语了

========

知会下係越富边度~?

我近排去越富都净係见度距果间~= =

唔通你讲紧二楼间连埋PC嘢卖果间?

230 啊啊啊2009/6/12 11:38:00

拿到手再翻去确认,卖家制5制啊?点知我系买家本人啊?万一拿走然后5确认,或者干脆5认咪好无保障?

所以我好纠结点样用支付宝面交~

~

~

231 ==2009/6/12 11:39:00

我想问神威和HJ有没有JQ?两间5同?

232 ==2009/6/12 11:41:00

我试过几次TB面交都是罗左货再番去确认,然后发短信话她知,都没有出过咩问题啵

233 啊啊啊2009/6/12 11:43:00

咁系我多疑喇,原来都系讲个信字,唔错吖~ 唉,我本写真啊~~~

234 = =2009/6/12 11:43:00

拿到手再翻去确认,卖家制5制啊?点知我系买家本人啊?万一拿走然后5确认,或者干脆5认咪好无保障?

所以我好纠结点样用支付宝面交~

--------

可以叫佢打你手机的,如果佢唔信都可以出示一下身份证吧

而且快递同面交的流程分别唔大,支付宝在发货不记得几天之后,你不延时,钱就直接到卖家手里

卖家都唔担心的话,买家想那么多干嘛= =+

235 啊啊啊2009/6/12 11:48:00

系喔系喔,未接触过就觉得好难,LS一讲就觉得5系问题喔~得闲试试面交先

236 啊啊啊2009/6/12 11:51:00

仲有果个神威头先搜左一下,一睇就5系HJ啦,好多动漫野啊,HJ成间铺乘10倍都无咁多花款~

237 = =2009/6/12 11:51:00

+1

238 ano2009/6/12 11:53:00

大家订日货去边?BL DRAMA之类的?

239 仲有边几间?2009/6/12 11:58:00

之前我记得越富4楼新开咗一间,

即係一半係ACG相关周边,一半係J家周边。

BUT呢几次去距度都係关门= =+ 仲有无做嘎?

240 = =2009/6/12 12:11:00

李白巷友和无做周边了?

PS: 同寒所谓的“白话”,广州本地人根本极少那么讲的,一听就可以区别哪些是local了。

241 = =2009/6/12 12:17:00

MO小姐挺好人的啊

上回还亲自打电话来过来|||

杂志一直再她那里订 虽然速度慢了点。。。

242 ano2009/6/12 12:17:00

李白巷系tb有开店,买气低得可怜,以前订野都系直接上楼去问,但个价好吓人

243 ==2009/6/12 12:22:00

唔好再纠结白话定广州话啦....习惯喈...虽然我都好少听本地人讲''白话''

杂啊学年历之类我多数TB算了...反正我唔纠结些许外包装既问题之类....

至于碟....我家无出道, 所以都唔会担心....所以基本上TB可以满足我...

.

.

244 ==2009/6/12 12:26:00

有爱地戳楼上家咩有出道

245 = =2009/6/12 12:27:00

友和应该仲有做吧,态度很不错.

246 话时话2009/6/12 12:29:00

而家系友和订野,汇率点计?好耐无去

247 = =2009/6/12 12:29:00

不知道这里有没人记得有个叫小鱼的,以前一直做开周边和碟。但突然消失左?
她态度同价格都好ok

248 = =2009/6/12 12:33:00

MO小姐确实态度几好。但杂志哩样。。。因为我订都系比较容易卖断货的杂志,她又系直接同出版社拿,都极大机会最后订5到,而且要成个月先知有没订到,5敢系她度订。

249 ==2009/6/12 12:45:00

有爱地戳楼上家咩有出道
----------
er....唔明....
我杂志无系mo小姐度订...睇过价钱好似都会贵几蚊...所以系另一家T字头既店主度订,
订过几次都OK...

250 2012009/6/12 12:48:00

好喇好喇咁就广州话囖,OK?个话题停得未?

251 = =2009/6/12 12:49:00

杂志都系稳从amazon/hmv直接人货的有保证啊。GZ个几间都系同出版社拿先有甘平,好容易拿5到货嘎,拿5到货最后搞到又去日拍拍就贵到天价啦。
jpoppv联盟系tb有店,系本地都有面交,有代订amazon D碟同杂志,各自订左一次,都好快好负责,但价格就中中地啦。

252 动漫星城2009/6/12 12:55:00

RID卖杂志既地方有无人去行过?

好似贵好多咁有人帮衬麽?

253 无社会活动星人2009/6/12 13:02:00

此楼走向异常喷饭~

既然都係广州咁就用白话喇~

啱啱高考完,漫长假期惊发霉,于是都十分想搵D嘢做...

想去学下街舞之类既,或者有无人有D咩好既兼职介绍吖?

反白Q:259341296?? 希望可以GD到同好 ~v~

---------------

姑娘我加你了~~ 可能这两天就u

254 无社会活动星人2009/6/12 13:09:00

前面没发完。。

我这两天就会去学舞 我的q:

应ZW编辑掉Q,by2

那时可二了于 2012-8-28 23:39:54 编辑过本文

255 - -2009/6/12 17:52:00

LS你地去边度学?学咩舞?

256 = =2009/6/12 18:47:00

我都要学街舞啊。。。

边个同我一齐?!

不过要7月先得。。。

257 拉丁之类2009/6/12 20:21:00

有人有兴趣学RID嘛?

想学好耐,但系又唔知去边度学好.....

258 ==2009/6/13 14:51:00

动漫星城2009-6-12 12:55:00

RID卖杂志既地方有无人去行过?

好似贵好多咁有人帮衬麽?

-----------------------------------------------

日雜(5雜)60左右!

女人雜(60--80)!~

貌似睇多買少臘!

259 光明广场有的学2009/6/16 19:13:00

有人有兴趣学RID嘛?

想学好耐,但系又唔知去边度学好.....

========

光明广场溜冰果度好似有的学~

动星都有

跳转→首页主版外传 黑犬J禁万能站务Johnnys-BBS图志 photo购物 shopping

25959条/页,3页

1 2 3
ZB回复请先登录